Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر شبکه بهداشت و درمان و موسسه آموزش عالی سلامت شهرستان خاش گفت: سبک زندگی سالم بر سلامت روان افراد جامعه تاثیر بسزایی دارد و این سبک زندگی شرط پیشگیری و درمان بیماری‌های غیرواگیر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از تفتان ما، محمد رخشانی در نخستین نشست کمیته اجرایی ستاد برگزاری هفته سلامت با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت، گفت: شعار هفته سلامت امسال زندگی سالم با نشاط و امید انتخاب شده، بنابراین فعالیت های این هفته ما در این راستا اجرا خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شعار سال اقتصادمقاومتی؛ اقدام و عمل، گفت: مهمترین اقدام سیستم بهداشت و درمان شهرستان خاش اصلاح شیوه زندگی، رژیم غذایی سالم، امجام فعالیت بدنی، عدم استعمال دخانیات و غیره در بین مردم و با آموزش و ارتقای سطح سواد سلامت آنان به همت پرسنل بهداشت و درمان است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان خاش بیان کرد: مهمترین بحث و فعالیت و تمرکز مرکز بهداشت این شهرستان در این هفته باید روی اطلاع رسانی دقیق و شناساندن رویکردهای زندگی سالم باشد چرا که مردم مخاطب نهایی ما هستند.

وی افزود: ما باید با اقداماتمان در این هفته به تغییرو اصلاح سبک زندگی مردم کمک کنیم و باید آموزش ها به طور جدی و علمی در خصوص برگزار شود تا جامعه‎ای سالم و سرشار از نشاط و شادابی داشته باشیم.

کرد معاون مرکز بهداشت و درمان شهرستان خاش با تاکید بر ضروری دانستن همکاری بین بخشی و نیزواحدهای ستادی در تحقق اهداف هفته سلامت، اظهار کرد: این هفته بهترین فرصت است برای شناساندن هرچه بیشتر برنامه های تحول نظام سلامت به آحاد جامعه و باید از طریق رسانه های محلی و تریبون نماز جمعه و برپایی چادرهای سلامت علاوه بر بیان مفهوم زندگی سالم با نشاط و امید، برنامه ها و موفقیت های طرح تحول نظام سلامت را نیز بیان کنیم.

گفتنی است هفته سلامت همه ساله به منظور جلب مشارکت همکاری های بین بخشی و دستگاه های مرتبط با سلامت مردم، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در راستای ارتقای سلامت و تأکید بر اصلاح روش های زندگی برای تأمین سلامتی مردم برگزار می شود.

این کمیته با حضور مدیر شبکه بهداشت ودرمان و موسسه آموزش عالی سلامت، رییس مرکز بهداشت، معاون مرکز بهداشت و سایراعضای کمیته با هدف برنامه ریزی در جهت اجرای هرچه بهتر برنامه های هفته سلامت همگام با سراسر کشور برگزار شد.

* برگزاری همایش پیاده روی و ورزش صبحگاهی ویژه کارکنان حوزه بهداشت ودرمان

در هفته سلامت با شعاربیا درمورد افسردگی حرف بزنیمهمایش بزرگ پیاده روی و ورزش صبحگاهی کارکنان حوزه بهداشت ودرمان شهرستان خاش صبح روز جمعه در محل جاده سلامت برگزار شد.

محمد رخشانی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما، با بیان فوائد و اثرات مثبت ورزش در سلامت جسم و روان انسان، اظهار کرد: ورزش مهمترین عامل در از بین بردن افسردگی و نیز یکی ار موثرترین عوامل پیشگیری از به وجود آمدن بیماری ها است و همچنین از طریق کاهش اضطراب، افسردگی، تنظیم و تعدیل میزان استرس و حتی تغییرات شخصیتی موجب پیدایش دیدگاه مثبت تر نسبت به زندگی می شود.

وی هدف از برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی و ورزش صبحگاهی را افزایش نشاط عمومی، تبیین ضرورت توجه بیشتر به ورزش همگانی و نقش ورزش صبحگاهی در سلامتی، تشویق مردم و کارمندان به تحرک بیان کرد.

رخشانی تصریح کرد: تحرک بدنی ارتباط مستقیم و موثر بر سلامت شهروندان دارد و به همین جهت باید در راستای ترویج فرهنگ ورزش و فعالیت بدنی به مردم تمامی مسئولین و مدیران شهرستان تعامل و همکاری داشته باشند تا نتیجه مطلوب آن را در شهرستان شاهد باشیم.

گفتنی است؛ در این مراسم ضمن پذیرایی از شرکت کنندگان با صبحانه سالم و سرو حلیم و نیز برپایی جشن بادبادکها در محل جاده سلامت جوایزی به قید قرعه شامل هدایای نفیس و ارزشمند به شرکت گنندگان اهدا شد.

* برگزاری مراسم نمادین «زنگ سلامت» در دبستان آزرم خاش

همزمان با هفته سلامت زنگ سلامت با شعار بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم به همت شبکه بهداشت و درمان و با همکاری آموزش و پرورش در مدرسه آزرم و با مشارکت دانش آموزان مدرسه فاطمه الزهرا به صدا درآمد.

مراسم نمادین زنگ سلامت با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی و جمعی از مدیران و اعضای شورای اداری شهرستان برگزار شد.

محمد رخشانی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش با خیرمقدم و بیان اهداف هفته سلامت به ارائه مطالبی در خصوص فعالیتهای حوزه سلامت شهرستان، اظهار کرد: در گذشته بسیاری از بیماری‌هایی که انسان‌ها را به کام مرگ می کشاند بیماری‌های واگیردار نظیر آبله و وبا بود ولی امروزه این سیستم تغییر کرده و اکثر مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌ها، به واسطه سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی از اظطراب، استرس و افسردگی است.

وی ادامه داد: شما دانش آموزان پیام رسان و سفیران سلامتی در خانواده‌ها هستید و میتوانید نقش بسیار موثری از طریق فرا گرفتن مطالب بهداشتی و انعکاس آنها به خانواده ها ایفا نمایید و این مسئولیت بر دوش ما خادمان بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است تا با آموزش صحیح در جهت اصلاح سبک زندگی گام برداریم.

در این مراسم پس از نواختن زنگ سلامت توسط مسئولین، برنامه های متنوعی از جمله اجرای رژه روز شمار هفته سلامت توسط دانش آموزان، دکلمه و نمایشنامه و سرود، مسابقه و غیره اجرا شد.

شایان ذکر است در پایان این مراسم به تعدادی از دانش آموزان و سفیران فعال در اجرای این برنامه ها هدایایی اهداء شد.

* برگزاری جشنواره چند منظوره سلامت در بخش نوک آباد شهرستان خاش

نخستین جشنواره سلامت با رویکرد پیشگیری از افسردگی و خودکشی در پارک گلسنگ نوک آباد برگزار شد.

این جشنواره در هفته سلامت با هدف انتقال پیام سازمان جهانی بهداشت با شعار «بیا در مورد افسردگی حرف بزنیم» در پارک گلسنگ شهر نوک آباد جهت گروه های سنی کودک، نوجوان، جوان، میانسال، سالمند در قالب مسابقه پرواز بادبادک ها، چادرهای تخصصی اطلاع رسانی(چادر هنرهای تجسمی، ترسیم تصاویر، ایجاد حجم، بازی درمانی، آلاچیق های بهداشتی درمانی ویزیت رایگان تیم پزشکی، تیم روانشناسی، تیم تغذیه سالم،تیم سلامت رفتاری به صورت جداگانه در فضایی مفرح و شاد با حضور رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش و تیم بهداشتی، بخشدار و هیئت همراه، شهردار و اعضای شورای شهر و جمعی از مسئولین ادارات نوک آباد برگزار شد.

در ابتدای جشنواره خوش آمدگویی توسط گارد استقبال مدعوین ، قرائت قران کریم ، ادای احترام به شهدای گمنام در محل المان شهدا، برپایی پرچم جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.

منصور خاشی رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش به تشریح اهداف پویش ملی پیشگیری از افسردگی پرداخت و از نقش مشارکت همه جانبه مسئولین و نهاد و ارگان ها در راستای حفظ و تقویت سرمایه انسانی و کاهش بار بیماری و آسیب های اجتماعی به عنوان گامی محکم و موثر در ارایه خدمات بهتر حوزه بهداشت اشاره کرد.

خاشی بیان کرد: این جشنواره با همکاری صمیمانه ،بخشداری، شهرداری، آموزش و پرورش، شورای شهر، نیروی انتظامی نوک آباد برپا شد.

مهمانان به بازدید فعالیت های فضای پارک که با توجه به رده های سنی در فضای پارک در نظر گرفته شده بود پرداختند.

در پایان مسابقه طناب کشی گروه سنی نوجوان و اهدای جوایز نفیس و پرواز بادبادک ها در محل آب نما اجرا شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۰۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از مهم‌ترین تحقیقات انجام شده درباره تاثیر دروغگویی بر سلامت جسمانی افراد تحت سرپرستی «لین برینکه» (Leanne Brinke) استاد دانشگاه هاروارد با عنوان «فیزیولوژی بی‌صداقتی، آیا بر سلامتی تأثیر می‌گذارد؟» انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد اعمال غیر صادقانه با موارد متمایز فیزیولوژیکی همراه است. در واقع، در حین و بعد از یک عمل غیرصادقانه، اثرات فیزیولوژیکی در مغز و بدن به عینه دیده می‌شود. نتایج تحقیقات مختلف نشانگر آن است که اعمال ناصادقانه می‌توانند زیر پوست ما نفوذ کنند و بنابراین تجسم می‌یابند.

وقتی یک تجربه انسانی تجسم پیدا می‌کند، به طور معمول اثرات عمیق‌تری بر سلامت کوتاه‌مدت و بلندمدت بدن انسان می‌گذارد. در اینجا، ما بین ادبیات موجود در مورد فیزیولوژی (عدم) صداقت و استدلالی که طبق آن بیان می‌شود عدم صداقت برای سلامتی ما مضر است پیوند بر قرار می‌کنیم.

تجربه فیزیولوژیکی درگیر شدن در (عدم) صداقت

برخی از مردم زندگی بافضیلتی دارند. آن‌ها صادق و راستگو هستند و وقت گران‌بهای خود را صرف امور خیریه، حقیقت‌گویی، وفاداری به دوستان و همسر و... می‌کنند. اما افراد متفاوت دیگری هم در جوامع هستند که حتی وقتی نیازی ندارند یا مستمند مستحق نیستند، صدقه می‌گیرند، دروغ می‌گویند، تقلب می‌کنند یا دزدی را پیشه خود می‌سازند. علم مدرن به ما می‌گوید که نبود صداقت در افراد به دلایلی نظیر وضعیت و موقعیت و تصمیماتی که آن‌ها می‌گیرند بروز پیدا می‌کند. جنبه‌های ساختاری محیط‌های فیزیکی و فرهنگی ما که عدم صداقت را ترویج می‌کند، باید شناسایی شود، اما به گفته این استاد دانشگاه هاروارد در این مطالعه روی نشانگر‌های زیستی قابل اندازه‌گیری استخراج شده از مغز (به عنوان مثال تفاوت‌های عملکردی ام آرآی) و بدن (به عنوان مثال صربان و کارایی قلب) تمرکز شده است.

عدم صداقت در مغز

پیشرفت‌های اخیر در فناوری به محققان این امکان را داده است که فعالیت‌ها را در مغز وقتی درگیر یک عمل غیرصادقانه است، اندازه‌گیری کنند. برخی از تفاوت‌های عملکردی MRI در مغز بازیگران صادق با بازیگران غیرصادق وجود دارد. به عنوان مثال قبل از اینکه یک دورغ تازه گفته شود و زمانی که در ذهن تازه شروع به شکل‌گیری می‌کند، قشر سینگولیت قدامی (کورتکس) تمایل به فعال شدن را نشان می‌دهد. در حین گفتن دروغ یا در زمان انجام عمل غیرصادقانه، حوزه‌های مرتبط با کنترل اجرایی مغز درگیر هستند. قشر جلو و پشتی و جانبی و قشر جداری خلفی مغز پاسخ‌های صادقانه را مهار و منابع حافظه فعال را فراهم می‌کند. جالب توجه است که به نظر می‌رسد مناطق عصبی به کار گرفته شده با نوع دروغ متعادل می‌شوند. در حالی که تحقیقات ارتباط دروغگویی با مغز نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد، ترکیبی از نتایج اعلام می‌کند که مناطق کنترل اجرایی مغز در زمان دروغ گفتن درگیر می‌شوند. به طور کلی کاهش منابع گران‌بهای شناختی (که در زمان دروغ گفتن و برای جبران فشار ناشی از آن به کار گرفته می‌شوند) باعث می‌شود که توانایی استفاده موثر از این منابع برای اهداف دیگر از جمله کم‌کردن استرس و افزایش سایر واکنش‌های پاراسمپاتیک سالم و حفظ‌کننده هموستاز کاهش پیدا کند.

تاثیرات مخرب دروغگویی در بدن

دروغگویی همچنین اثر خود را در بدن و درون ما به جا می‌گذارد از جمله تغییر در ضربان قلب، تعداد تنفس و رسانایی پوست. تغییرات در این نشانگر‌های فیزیولوژیکی هم می‌تواند به طور مستقیم بر سلامت تاثیر بگذارد. این در حالی است که حتی یک صداقت کوچک هم احساسات مثبت در افراد را افزایش می‌دهد و می‌تواند به کاهش اختلالات بیش از حد برانگیختگی مانند اضطراب کمک کند. چنین اعمال صادقانه‌ای همچنین می‌تواند به طور مستقیم مزایای سلامت مانند کاهش فشار خون و افزایش طول عمر را برای بدن ما به ارمغان بیاورد.

برخلاف اعمال صادقانه فضیلت‌آمیز، بی‌صداقتی و دروغگویی عموما با تاثیر منفی بر جسم و بدن همراه است. به طور کلی، دروغ گفتن با افزایش برانگیختگی همراه است که منجر به افزایش رسانایی پوست و کندتر شدن روند احیای پوست، افزایش فشار خون، بالا رفتن ضربان قلب، افزایش سرعت تنفس و گشاد شدن مردمک چشم می‌شود. افزایش مزمن ضربان قلب و فشار خون هم می‌تواند منجر به اختلال تیروئید، دیابت و سایر شاخص‌های سندرم متابولیک شود.

منافع راستگویی و مضرات دروغگویی برای بدن

راستگویی، نوع دوست بودن، منصفانه رفتار کردن و به طور کلی دیگرگرا بودن، فضیلت‌هایی هستند که مستقیما با مجموعه‌ای از نتایج مثبت سلامتی مانند سلامت جسمانی، استرس کمتر، کاهش پیری سلولی و افزایش آسودگی روانی و در مجموع سلامت بهتر و طول عمر بیشتر مرتبط هستند. اما در سوی دیگر، دروغ گفتن، خودخواه بودن، تقلب و خیانت کردن با مجموعه‌ای از پیامد‌های سلامتی منفی مانند افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، انقباض عروق، افزایش کورتیزول و کاهش قابل توجه حجم و عملکرد مناطق مرتبط با تنظیم عاطفی و فیزیولوژیکی در مغز می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • (ویدیو) مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • ببینید | مرور اخبار ناگوار با سلامت روان ما چه می‌کند؟
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند